Неа Флогита – место за вистински одмор

Неа Флогита е мало селце кое се наоѓа непосредно до Неа Модања, на источната страна од полуостровот Касандра (првиот крак од Халкидики). Се работи за исклучително мирно туристичко место, идеално…

Continue ReadingНеа Флогита – место за вистински одмор

Зимување во Пампорово

Ако сѐуште не сте решиле каде ќе одите на скијање оваа зима, нашиот предлог за вас е прекрасниот рекреативен центар - Пампорово. Пампорово се наоѓа на 85 километри јужно од…

Continue ReadingЗимување во Пампорово

Милениумскиот споменик во Будимпешта

Милениумскиот споменик е едно од најважните обележја во Унгарија, поставен како централен елемент на Плоштадот на хероите во Будимпешта. Плоштадот на хероите е еден од најголемите плоштади во Будимпешта, лоциран…

Continue ReadingМилениумскиот споменик во Будимпешта

Облакодерот Сафир во Истанбул

Облакодерот Сафир се наоѓа во бизнис центарот на Истанбул, Левент. Во времето на изградбата тоа била највисоката зграда во Европа, а од 2011 е седмата највисока зграда на стариот континент.…

Continue ReadingОблакодерот Сафир во Истанбул

Бајазит Мејдан во Истанбул

Бајазит Мејдан е плоштад кој се наоѓа во европскиот дел на Истанбул, а е неофицијално именуван според џамијата на Бајазит II, која се наоѓа непосредно до него. Официјалното име на…

Continue ReadingБајазит Мејдан во Истанбул

Црвените острови во Истанбул

Црвените Острови, познати уште и како Принцови Острови, се група од 9 мали острови непосредно до азискиот брег на Истанбул, во Мраморното Море. Прекрасниот архипелаг е можеби најпознат по тоа…

Continue ReadingЦрвените острови во Истанбул