bansko

Атина

AТИНА – ПЕЛОПОНЕЗ – ЕГИНА

1.ден (04.03.2022) Состанок на групата во вечерните часови и заминување за Атина. Попатни паузи и царински формалности.

2.ден (05.03.2022) АТИНА
Пристигнување во Атина во утринските часови. Потоа панорамски разглед на Атина: поминување покрај Парламентот, Портата на Адријан, храмот на Зевс и стариот Олимписки стадион, плоштадите Омонија и Синтагма, Националната библиотека, Академијата на науките, Универзитетот. Сместување во хотел. Можност за организирано факултативно патување до Акропол–симболот на Атина. Слободно време за одмор и индивидуални активности. Ноќевање.

3.ден (06.03.2022) АТИНА – ПЕЛЕПОНЕЗ – АТИНА
Појадок. Слободен ден за индивидуални активности или можност за организиран факултативен разгледна Пелопонез. Возење преку Коринтскиот Канал кој го поврзува Егејското Море со Јонското Море. Разгледна Епидаурус, кој е познат по раѓањето на синот на Аполо. Продолжување на патувањето до Нафплион, поранешната престолнина на Грција. По обиколката,поаѓање за Микенаобиколка на Лавовска порта. Враќање во Атина попладне. Слободно време. Ноќевање.

4. ден (07.03.2022)АТИНА– ПИРЕЈА– ЕГИНА – АТИНА
Појадок.Слободен ден за индивидуални активности или можност за организиран факултативен целодневен разглед на пристаништето Пиреја и островотЕгина–познат и како „островот Свети Нектариј“. Поаѓање со траект и разглед на истоимениот град Егина, манастирот„Свети Нектариј“посветен на заштитникот на островот, големиот исцелител и чудотворец, Храмот Афеј. Слободно време за индивидуални активности. Вечерта можност за организирање факултативна грчката вечерна Плака (боемскиотквартвоАтина) со вечера, сиртаки и грчки фолклор. Ноќевање.

5.ден(08.03.2022)АТИНА – СУНИОН
Појадок. Слободен ден за индивидуални активности или можност за факултативно полудневен пат до Сунион (нај јужниот рт на Атичкиот Полуостров, опишан во Одисеја на Хомер, каде што се наоѓа храмот на Посејдон). Враќање во Атина. Поаѓање за Македонија во попладневните часови.

6.Ден (09.03.2022)МАКЕДОНИЈА Пристигнување во Македонија во раните утринските часови.

Цена: 139 евра (редовна цена 155 евра)

Во цената е вклучено:

 • 3 ноќевања со појадок во хотел со 3 или 4* во Атина
 • превоз со туристички автобус на дадената релација
 • лиценциран придружник за време на целото патување
 • организација и водство на групата
 • панорамски разглед на Атина и пешачка тура со лиценциран локален водич.

Во цената не е вклучено:

 • Факултативна посета на: Пелопонез, Микена, Нафпилион, со локален водич 20 евра
 • Факултативна посета на Егина( превоз + брод + локален водич) 25 евра
 • Факултативна посета на Сунион со локален водич 10 евра
 • Свечена вечера во традиционален ресторан

Влезници за културно-историски знаменитости и локалитети (се плаќаат во локалитетите)

 • Влезници Акропол 10 евра
 • Микена 12 евра
 • Храмот на Посејдон 10 евра

* НАПОМЕНА: Цените на влезниците се преземени од официјалниот сајт на Министерството за заштита на културно-историските споменици, истите се променлива категорија.

НАПОМЕНИ :

 • За реализација на патувањето е потребен минимум од 35 патници (согласно со актуелните протоколи за патување).
 • Важноста на патната исправа мора да биде најмалку 3 месеци од денот на враќање.
 • За патување е потребен негативен тест или доказ за примени 2 вакцини од која било вакцина против КОВИД 19.
 • Во цената е вклучен трансфер од повеќе градови.
 • Организаторот го задржува правото за измена на редоследот на содржината на програмата согласно со можностите на патот и временските услови.
 • За реализација на факултативите е потребен минимум од 20 патници.
 • Агенцијата е должна24 часапредпоаѓање дагиизвестипатницитезачасот и местотонатргнување.
 • Во хотелите се влегува на првиот ден од престојот, во 14:00часот. Хотелот од оваа понуда е регистриран, прегледан и стандардизиран од странана Националната туристичка асоцијација на земјата, така што описот на хотелот е информативен и преземен од веб-страницата на истиот. За евентуална отстапка од квалитетот на услугата, организаторот не сноси одговорност бидејќи тоа зависи и склучиво од хотелот.
 • За разни информации дадени по устен пат, агенцијата не сноси одговорност.
 • Aгенцијата има право да го откаже патувањето најдоцна 4 дена пред терминот на тргнување.
 • Доколку патувањето се реализира според планираното и нема никакви пречки за негова реализација, а дојде до откажување од страна на патникот, тогаш откажувањето ќе се реализира во согласност со општите услови за патување.

ЗА ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

За подетални информации можете да не контактирате WWW.IGUANA.COM.M

Е - МАИЛ

contact@iguana.com.mk

КОНТАКТ БРОЈ

02 3232-130