Белград

09.12.2021 (четврток) Прв ден: БИТОЛА – БЕЛГРАД
Состанок на групата во 22:00 ч. и заминуавње за Србија, преку граничниот премин „Табановце“ со попатни паузи и царински формалности.

10.12.2021 (петок) Втор ден:  БЕЛГРАД
Пристигнување во Белград во утринските часови, средба со локален водич, разглед на градот: плоштадите „Теразије“, „Славија“, храмот „Св. Сава“, булеварот и Плоштадот на револуцијата, тврдината Калемегдан каде што ќе се посетат Римскиот бунар, Воениот музеј, Споменикот на победникот. Сместување во хотел. Попладнето слободно време за прошетки низ центарот на градот по улицата „Кнез Михајлова“,„Скадарлија“ и Калемегдан. Слободно време. Попладнето можност за факултативно крстарење по Дунав. Ноќевање.

11.12.2022 (сабота) Трет ден: БЕЛГРАД – НОВИ САД
Појадок. Ден за факултативни посети или слободни активности. Во пладневните часови факултативен излет до Нови Сад – разгледување со локален водич: улицата на Јован Ј. Змај, Дунавската улица – пешачка трговска зона, Владичанскиот двор, плоштадот со Градското собрание и католичката црква, Петро- варадинската тврдина… Враќање во Белград можност за вечера на „Скадарлија“. Ноќевање

12.12.2022 (недела) Четврти ден: БЕЛГРАД – МАКЕДОНИЈА
Појадок. Посета на Београд под земја – Калемегдан, Караџорџева Капија, Бункерот на инфорбирото од 1948 година, Римскиот тунел, винскиот магацин… По завршување на турата, слободно време или опција за организиран ручек на „Скадарлија“. Заминување за Македонија во попладневните часови.

Промо цена – 89 евра (5.520 денари) до 15.11.2021
Редовна цена – 109 евра Цената на аранжманот вклучува:
– Превоз на дадената релација
– Сместување во хотел со 3* – 2 ноќевања со појадок
– Посета на Белград под земја со локален стручен водич
– Разгледување на Белград со локален водич
– Организација и водство на групата со лиценциран придружник

Цената на аранжманот не вклучува:
– Разглед на Нови Сад со водич и посета на шопинг центар во Инџија – 25 евра
– Крстарење по Сава и Дунав – 15 евра
– Тајните на подземен  Белград –20 евра (влезница, водич и дегустација на вино)
– Влезници за посетите во локалитетите и другите културни споменици

НАПОМЕНА:
За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.

  • Патувањето се одвива според новите пропишани протоколи за работа со туристички групи.
  • За ова патување влезот во Р. Србија – покрај патната исправа, може да се оствари и со лична карта. Пасошот како и личната карта треба да важат минимум 3 месеци од денот на завршување на овој аранжман.

Празнични Патувања

ЗА ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

За подетални информации можете да не контактирате WWW.IGUANA.COM.M

Е - МАИЛ

contact@iguana.com.mk

КОНТАКТ БРОЈ

02 3232-130